Care este procedura de constatari daune auto la City Insurance?

constatari city insurance

Ești un șofer foarte atent de obicei, dar ai avut ghinion și s-a produs un accident din vina ta? E pentru prima dată când te confrunți cu o astfel de problemă și nu știi ce trebuie să faci? Dacă ești asigurat RCA la City Insurance și accidentul s-a produs din vina ta, urmează pașii de mai jos pentru soluționarea daunei:

Anuntați poliția cu privire la accident sau, dacă este posibil, încheiați o constatare amiabilă. Obțineți actele necesare unei constatari City Insurance :

 1. Document constatator al producerii evenimentului (proces verbal la Poliție, constatare amiabilă, anexa 2);
 2. Autorizație de reparație, dacă este cazul în original;
 3. Avizare daună (se completează la deschiderea dosarului);
 4. Copie poliță de asigurare;
 5. Copie talon (certificat de înmatriculare);
 6. Delegație (în cazul proprietarilor persoane juridice);
 7. Procură notarială, în cazul în care proprietarul este o altă persoană;
 8. Copie dupa BI (CI);
 9. Permis de conducere șofer.
 10. Cerere de despagubire RCA

Cum ar trebui sa procedati in cazul constatarii amiabile in asa fel incat incidentul sa fie solutionat rapid si fara complicatii?

Condiții constatare dauna City Insurance:

 • Constatarea amiabila se poate realiza doar daca s-a produs un accident rutier fara vatamari corporale, doar cu pagube materiale si in care sunt implicate maximum doua vehicule, care detin asigurare RCA valabila la data producerii accidentului.
 • Trebuie sa fiti atenti daca din accident nu au rezultat pagube si la alte structuri (stalpi, garduri, cladiri etc.), caz in care evenimentul trebuie raportat la Politie.

Dupa ce conducatorii auto agreeaza asupra procedurii de constatare amiabila, imediat dupa accident, recomandam ca soferul vinovat sa predea celuilalt conducator auto copii după : polita RCA, buletinul, permisul și talonul masinii.

Șoferii ar trebui să facă fotografii la locul evenimentului, cu cele doua autovehicule implicate in accident, inainte să fie mutate, să se vadă numărul clar.

Apoi, cei doi conducatori auto vor completa un singur formular, impreuna. Acesta cuprinde doua file auto-copiative, cu datele din: polita de asigurare RCA / carte verde, certificatul de inmatriculare, permisul de conducere si cartea personala de identitate. Recomandam soferului pagubit sa pastreze primul exemplar, original, al formularului.

Pe baza acestui proces si dupa  prezentarea documentelor la asigurator, se obtine  o nota de constatare de la firma de asigurare, cu care se merge la service. Completarea formularului ar fi de preferat sa fie facuta in termen de maximum 24 ore de la producerea evenimentului.

Citeste si: De ce sa apelezi la un service auto pentru reparatie si constatare dauna?

Știați că: autoturismul avariat se poate repara în orice unitate autorizată RAR aleasă de către păgubitul RCA. Asiguratorul RCA nu poate impune service-ul în care să vă fie efectuată reparaţia. Acest drept fundamental al consumatorului este precizat în legea RCA. Conform art. 6 alin 8 din Legea nr. 132/2017 vă puteţi adresa pentru efectuarea reparaţiei oricărei unități reparatoare de automobile care functioneaza în condiţiile legii fără nicio restricţie sau constrângere din partea asiguratorului RCA sau a unităţii reparatoare auto, care ar putea să vă influenţeze opţiunea.

Unde sa faci o constatare dauna City Insurance in Bucuresti?

Service-ul Cafy JR efectueaza constatari daune City Insurance și iti va repara cu profesionalism masina. Avantajele majore pentru a alege acest service auto:

 1. atelierele noastre sunt dotate cu echipamente moderne și personal calificat pentru a rezolva orice problemă cu care se confruntă autoturismul – avarii de natură mecanică, electrică sau tinichingerie – vopsitorie;
 2. pe durata reparației îți oferim mașină la schimb, fără costuri suplimentare;
 3. colaborăm cu toate firmele de asigurări;
 4. oferim seriozitate, profesionalism și calitate.

Alege o echipă calificată care îți stă la dispoziție cu servicii de calitate, echipamente de lucru de ultimă generație și un timp de așteptare și de lucru cât mai scurt. Pentru detalii și programări sună la numărul de telefon:

+40 799 400 300

Cafy JR

Cafy JR

Cafy JR, prin noul service auto specializat pe Daune / Asigurari, iti pune la dispozitie un service de calitate superioara si garantie pentru manopera si piese.

Lasa un comentariu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.

Programare constatare

Call Now ButtonCall center