Cum se intocmeste un dosar dauna Allianz in cazul unui accident rutier?

Allianz Constatare Daune

Aveti o polita de asigurare RCA incheiata cu societatea de aisgurari Allianz Tiriac? In acest articol va vom prezenta tot ce trebuie sa stiti pentru intocmirea corecta a unui dosar dauna Allianz. Service-ul nostru Cafy JR colaboreaza cu aceasta societate de asigurari si din acest motiv va putem furniza toate informatiile necesare pentru o rezolvare simpla si rapida a tuturor problemelor dumneavoastra.

Ce pozitie ocupa Allianz Tiriac pe piata asigurarilor auto din Romania?

La momentul de fata, Allianz Tiriac Asigurari este lider pe piata asigurarilor din Romania. Societatea Ion Tiriac a luat fiinta in anul 1994 din initiativa celebrului om de afaceri Ion Tiriac. Sase ani mai tarziu, numele companiei a fost schimbat Allianz Tiriac, cand grupul Allianz a preluat 51% din actiuni.

Pe langa pachetele de asigurari auto, Allianz Tiariac mai pune la dispozitia clientilor sai si asigurari de locuinta, de bunuri, de raspundere civila, de calatorii, de sanatate, dar si de viata. In plus, pe piata pensiilor private obligatorii, Allianz Tiriac este cel de-al doilea cel mai important jucator.

Cum se face o informare daune Allianz in cazul producerii unui accident rutier?

Asa cum era de asteptat pentru un lider de piata, Allianz Tiriac pune la dispozitia clientilor sai si pagubitilor acestora cel mai simplu sistem online de informare a daunelor. In cazul unui accident, intregul proces de informare se poate face online, direct pe website-ul oficial, prin completarea unui formular.

Dupa ce va dati acordul pentru prelucrarea datelor, introduceti in casutele identificate toate informatiile cerute, pas cu pas. Daca aveti, puteti atasa si fotografii cu imagini captate la locul accidentului. Iar in cazul in care autoturismul nu se mai poate deplasa, aveti posibilitatea de a selecta optiunea: „autoturism nedeplasabil”.

Citeste si: De ce sa apelezi la un service auto pentru reparatie si constatare dauna?

La cel mai scurt timp posibil dupa trimiterea notificarii, un inspector constatator Allianz va va contacta prin telefon. Iar nota Allianz constatare daune v-o va trimite pe mail, fara a mai fi nevoie de semnatura dumneavoastra. Si astfel, in cel mai simplu si mai prcatic mod posibil, puteti deschide un dosar dauna Allianz din confortul propriei locuinte.

Ce se intampla dupa trimiterea informarii online catre Allianz Tiriac, in caz de accident?

Legea in vigoare va permite ca pe baza unei polite de asigurare obligatorii RCA, de la orice societate de asigurari, inclusiv Allianz Tiriac, sa apelati la service-ul dorit pentru reparatii. Service-ul Cafy JR efectueaza constatare Allianz si reparatii la service-ul din Bucuresti, Strada Baicului 50. Pentru programari sunati la nr 0799400300. Ulterior, dupa efectuarea reparatiilor dosarul de daune va fi solutionat intre service-ul nostru si Allianz Tiariac.

In vederea clarificarii circumstantelor in care a avut loc accidentul, avem nevoie de la dumneavoastra de o serie de infromatii care includ:

  • data, ora si adresa locului unde s-a produs evenimentul;
  • datele complete de identificare ale soferilor implicati;
  • numelere de inmatriculare ale masinilor implicate;
  • o copie a politei RCA a asiguratului sau dupa Cartea Verde, daca autoturismul acestuia este inmatriculat in afara granitelor tarii.

In principiu, actele necesare pentru intocmirea unui dosar de daune sunt aceleasi pentru majoritatea societatilor de asigurari. Dar in cazuri speciale vi se pot cere si documente aditionale pentru o intelegere mai buna a evenimentului. Din actele obligatorii pentru un dosar dauna Allianz fac parte:

  • certificatul de inmatriculare al autoturismului asigurat sau autorizatia de circulatie a acestuia;
  • permisul de conducere si actul de identitate al soferului care conducea vehiculul in momentul producerii accidentului;
  • Formularul de Constatare Amiabila Accident daca s-a hotarat rezolvarea situatiei fara interventia politiei, sau in caz contrar, procesul verbal intocmit de autoritati;
  • un IBAN valabil si alte detalii bancare necesare pentru efectuarea platii despagubirii.

De ce Cafy JR este cel mai bun service la care sa efectuati o constatare daune Allianz?

Asa cum am mentionat si in randurile de mai sus, legea va da libertate deplina in alegerea unui service pentru remedierea pagubelor provocate in urma unui accident. Nu trebuie sa tineti cont decat de faptul ca acesta trebuie sa detina o autorizatie RAR pentru a functiona legal, dar in alte privinte, este dreptul dumneavoastra de a beneficia de serviciile in care aveti incredere. De aceea, atunci cand vreti sa mergeti la sigur, apelati la Cafy JR si veti avea parte de satisfactie garantata.

Un accident nu este un eveniment placut nici pentru posesorul unei asigurari RCA, nici pentru pagubit. Primul simte povara vinovatiei, in timp ce cel de-al doilea este nevoit sa se descurce pentru o perioada fara un bun mult indragit. Dar pentru a reduce la minim efectele unui accident, daca este necesar sa va lasati masina la service-ul nostru pentru reparatii, va punem la dispozitie un automobil la schimb.

Cafy Constatari Daune Auto Rca Allianz Tiriac
Cafy Constatari Daune Auto Rca Allianz Tiriac

Lucrurile bune nu pot fi inlocuite prea usor. Dar daca aveti un substituent de calitate, cu siguranta nu veti duce dorul autoturismului dumneavoastra la fel de mult ca in situatia in care ar trebui sa va descurati pe cont prorpiu, fara ajutorul unei masini.

De asemenea, pentru ca serviciul de constatare si reparare sa fie complet, in cazul in care autoturismul dumneavoastra nu se mai poate deplasa pana la service-ul nostru, il putem tracta pana aici de la locul producerii accidentului.

Ce fel de metode folosim pentru repararea unui autoturism avariat?

Cand vine vorba de siguranta, nu facem niciodata rabat de la calitate. De aceea oferim clientilor nostri doar solutii premium de remediere a avariilor. Gama noastra larga de produse cuprinde atat piese originale, cat si after market. Dar indiferent de cele pentru care optati, va propunem doar produse perfect compatibile cu sistemul autoturismului dumneavoastra.

In caz de accident, cu noi nu trebuie sa va faceti griji nici in legatura cu caroseria. Dispunem de cei mai buni pigmenti si tehnici de vopsire sau cosmetizare cu ajutorul carora va putem face autoturismul sa arate din nou exact ca inainte de producerea necazului.

Atata timp cat este vorba de un eveniment care nu a implicat vieti omenesti, niciuna din celalalte probleme pe care le presupune un accident nu este prea dificila pentru noi. Va stam la dispozitie incepand cu primele clipe dupa producerea accidentului si pana in momentul in care puteti sa-l considerati o intamplare de domeniul trecutului.

Ai o polita RCA la alta firma de asigurare? Atunci te-ar putea interesa si:

Tot ce trebuie sa stii despre intocmirea unui dosar de constatare daune Asirom

Cum se procedeaza pentru constatarea unei daune auto in cazul existentei unei polite de asigurare Euroins?

Cafy JR

Cafy JR

Cafy JR, prin noul service auto specializat pe Daune / Asigurari, iti pune la dispozitie un service de calitate superioara si garantie pentru manopera si piese.

Lasa un comentariu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.

Programare constatare

Call Now ButtonCall center