De ce sa apelezi la un service auto pentru reparatie si constatare dauna?

De Ce Sa Apelezi La Un Service Auto Pentru Reparatie Si Constatare Dauna

Un accident auto, chiar daca este vorba de un eveniment minor, se poate transforma in cosmarul oricarui sofer atunci cand nu se cunosc pasii necesari de indeplinit pentru repararea masinii si recuperarea banilor cheltuiti pentru aducerea ei in starea initiala. Pentru constatari daune auto, soferul are o serie de drepturi, dar si de obligatii pe care trebuie sa le indeplineasca in vederea simplificarii intregului proces. Despre fiecare din acestea, dar si despre cum sa alegeti service-ul potrivit pentru a beneficia de servicii profesionale, de care sa fiti pe deplin multumiti, vom discuta pe larg in randurile ce urmeaza.

Cum trebuie procedat pentru a beneficia de reparatii auto si a va recupera banii cheltuiti?

Dupa ce ati suferit un accident, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa luati legatura cu asiguratorul daca dauna auto in cauza este acoperita de polita de asigurare. De aceea, este bine sa cunoasteti cuprinsul acesteia si sa consultati detaliile cu privire la termenul si mijloacele de notificare agreate de asiguratorul respectiv.

Cand ii povestiti asiguratorului despre accident, nu uitati sa-i prezentati si imprejurarile in care acesta a avut loc, precum si cauzele care au dus la producerea sa. Pentru a evita ulterioarele neplaceri, inca din acest punct este important sa-i furnizati asiguratorului cat mai multe informatii. Astfel, nu veti fi pus in situatia de a da explicatii pentru diferitele reparatii de care veti beneficia mai departe.

Orice accident in care autoturismul dumneavoastra a suferit pagube, trebuie urmat de semnarea unei constatari amiabile. Daca partile implicate nu se inteleg in acest sens, este necesara instiintarea Poltiei care va intocmi un proces verbal.

Un drept de care va incurajam sa profitati din plin, este alegerea punctului de constatari. Puteti alege orice service auto care efectueaza constatari daune auto. Este important insa sa notificati mai intai asiguratorul pentru a afla care este procedura de avizare si constatare a pagubei suferite, agreata de acesta.

In vederea deschiderii unui dosar de dauna, se ia legatura cu societatea de asigurare cu care are incheiat un contract valabil soferul vinovat.

Ce se intampla daca solicitati reparatii inainte ca asiguratorul sa constate avaria suferita?

Daca circumstantele v-au determinat sa ajungeti la un service auto inainte de a lua legatura cu asiguratorul, solicitati constatari daune auto RCA si veti beneficia de despagubiri partiale in baza acestei polite. Intr-unele cazuri, exista sansa sa puteti solicita despagubiri si pe baza politei CASCO.

Ce se intampla daca nu sunteti de acord cu daunele constatate in urma accidentului?

Inspectorii de dauna sunt obligati prin lege sa va furnizeze o copie a procesului verbal in care au fost constate avariile. De asemenea ei trebuie sa va intocmeasca si o lista intreaga cu toate documentele necesare pentru deschiderea unui dosar de plata a reparatiilor.

Constatari Daune Auto Rca In Bucuresti
Constatari Daune Auto Rca In Bucuresti

Nu sunteti obligat sa luati de buna tot ce vi se comunica in urma procedurii de constatari daune RCA. In cazul in care aveti nemultumiri, este dreptul dumneavoastra sa ridicati obiectii. In acest caz, si pe acestea trebuie sa le includeti in procesul verbal de constatare.

Mai mult, exista situatii in care demontarea si repararea unui bun deteriorat in accident sa cauzeze aparitia altor pagube. In acest caz, pentru polita RCA, ar trebui sa incheiati un proces verbal de constatare suplimentar.

Ce fel de documente contine dosarul de constatari daune RCA?

Nu veti fi despagubit pentru cheltuiala suferita decat in cazul in care prezentati un dosar de constatare a daunelor complet. Acesta trebuie sa includa:

 • cartea de identitate a pagubitului sau a delegatului acestuia;
 • permisul soferului care conducea masina in momentul producerii accidentului;
 • certificatul de inmatriculare al autoturismului;
 • o copie a politei RCA detinuta de cel vinovat de producerea accidentului daca se incheie un Formular de Constatare Amiabila de Accident;
 • Formularul de Constatare Amiabila de Accident;
 • daca autoturismul apartine unei societati, o imputernicire din care sa rezulte acest lucru; conditie valabile si pentru societatile de leasing;
 • procura din partea proprietarului autoturismului in cazul in care el nu se poate prezenta personal pentru constatarea pagubelor;
 • devizul lucrarilor de reparatii;
 • facturi si chitantele;
 • un cont IBAN personal pentru virarea banilor.

Polita RCA va permite sa incasati mai intai banii din despagubire si apoi sa folositi suma respectiva pentru remedierea pagubelor. Aveti insa grija la faptul ca banii nu se pot utiliza decat in cadrul atelierelor care functioneaza legal.

Ce fel de informatii trebuie sa contina polita RCA pentru a putea colabora ca service-ul preferat pentru reparatii si constatari daune?

In cazul unui accident, pentru linistea dumneavoastra si pentru a beneficia de servicii de cea mai buna calitate este important sa puteti colabora cu service-ul unde va simtiti cel mai confortabili si sunteti tratat cum se cuvine. Pentru a nu avea surprize insa, inainte de a semna orice polita de asigurare analizati rand cu rand intregul continut al acesteia.

La incheierea unei polite, principalele clauze la care trebuie sa fiti atent sunt:

 • suma de bani asigurata;
 • prima de asigurare;
 • riscurile asigurate, dar si cele neasigurate;
 • clauzele conform carora asiguratorul este exonerat de la plata sumelor convenite. Acestea pot include limitarea posibilitatii de selectie a service-ului preferat!

In cazul in care nu sunteti de acord cu una din clauzele mentionate in contractul de asigurare, nu ezitati sa cereti informatii suplimetare. Puteti solicita modificarea sau chiar eliminarea clauzei care nu va convine. Asiguratorul nu ar trebui sa va limiteze posibilitatea de alegere a service-ului dorit, in conditiile in care este vorba de un service ce functioneaza legal. Dar daca nu va acorda acest beneficiu, aveti dreptul de a colabora cu un alt asigurator care se muleaza mai mult pe cerintele dumneavoastra.

Este simplu sa verificati daca un service functioneaza sau nu legal! Tot ce trebuie sa faceti este sa consultati website-ul Registrului Auto Roman si sa va asigurati ca service-ul ales de dumneavoastra se afla pe lista service-urilor agreate.

Ce service-uri auto ofera servicii complete de reparatii si constatari daune auto?

Service-ul Cafy JR efectueaza constatari daune la service-ul din Strada Baicului 50. Pentru programari sunati la nr 0799400300. In urma unui accident, Cafy Jr va sta la dispozitie cu o gama larga de servicii profesionale si va pune la dispozitie o masina de schimb, fara costuri suplimentare pe toata durata reparatiilor.

Service Auto Constatari Daune Rca Bucuresti Cafy Jr
Service Auto Constatari Daune Rca Bucuresti Cafy Jr

Cafy JR este cea mai buna alegere cand vine vorba de constatari daune auto RCA Bucuresti. Cafy JR este un service care colaboreaza cu toate firmele de asigurari din Romania. Din acest motiv nu trebuie sa va faceti niciun fel de griji in legatura cu recuperarea banilor cheltuiti.

La Cafy JR beneficiati de o garantie a manoperei de 90 de zile. Indiferent de lucrarea pentru care ati optat, durata acestei garantii este aceeasi si va asigura eficienta serviciilor prestate. Mai mult, pentru jantele si anvelopele achizitionate de la Cafy JR puteti sta linistiti doi sau trei ani pentru ca si acestea beneficiaza de garantie.

Cu ce fel de firme de asigurari colaboreaza service-ul auto Cafy JR?

Asa cum am mentionat si in randurile de mai sus, Cafy JR colaboreaza cu toate firmele de asigurari existente pe piata romaneasca. Cele mai cunoscute din acestea sunt:

Omniasig: O societate infiintata in anul 1995, cu peste 200 de sucursale si puncte de vanzare pe teritoriul tarii.  Acum ea face parte din Vienna Insurance Group;

Groupama: O societate de asigurari franceza cu o istorie lunga. Ea dateaza de la sfarsitul secolului al XIX-lea si a intrat pe piata romaneasca in anul 2007, dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana;

Allianz Tiriac: Allianz este cea mai mare societate de asigurari din Germania. In acelasi timp, compania Allianz Tiriac Asigurari este una din companiile de top de pe piata Romaneasca;

Generali: Face parte din topul primelor 10 companii de asigurari din Romania. Unul din punctele sale forte in calitate de agentie de asigurari este portofoliul echilibrat care ofera clientilor nenumarate beneficii;

City Insurance: Cota de piata in Romania a societatii de asigurari City Insurance este de 17% si este singura companie de acest fel din tara ce nu s-a afiliat unui conglomerat international;

Asirom:  Asirom este o societate cu vechime pe piata romaneasca. La fel ca si Omniasig, Asirom face parte incepand cu anul 2007 din Vienna Insurance Group;

Euroins: Pana in anul 2008, Euroins era cunoscuta cu numele de Asitrans, o companie de asigurari pentru transportatori, infiintata in anul 1994.

De ce sa apelezi la Cafy JR pentru reparatii si constatari daune?

Fiecare service auto este diferit. Unele service-uri sunt specializate doar pe anumite tipuri de activitati, altele va pot fi de folos in orice problema cauzata de producerea unui accident. Din cea de-a doua categorie face parte si service-ul auto Cafy JR.

Personalul calificat si dotarile moderne, precum si profesionalismul de care se da dovada indiferent de serviciul prestat, pozitioneaza Cafy JR in topul celor mai bune service-uri auto din Bucuresti.

In cazul unor reparatii, aici nu vi se recomanda cele mai ieftine solutii, ci cele mai bune! Este dreptul dumneavoastra sa beneficiati de servicii de cea mai buna calitate. Siguranta in trafic nu va priveste doar personal, ci ii afecteaza si pe ceilalti participanti la trafic.

Va stam la dispozitie pentru alegerea celor mai potrivite piese auto. Deoarece colaboram cu toti importatorii din tara, timpul de asteptare pentru efectuarea reparatiilor la service-ul nostru este foarte scurt!

Acestea sunt doar cateva din motivele pentru care sa apelati la Cafy JR pentru reparatii si constatari daune. Pe restul, cu siguranta le veti descoperi si aprecia inca de la prima colaborare.

Cafy JR

Cafy JR

Cafy JR, prin noul service auto specializat pe Daune / Asigurari, iti pune la dispozitie un service de calitate superioara si garantie pentru manopera si piese.

Lasa un comentariu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.

Programare constatare

Call Now ButtonCall center