Se schimba legea RCA. Iata cele mai importante modificari

Se Schimba Legea Rca

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a publicat pe 18 august proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii RCA, în urma avizului motivat al Comisiei Europene din data de 25 iulie 2019.

Se propun modificări asupra modului de funcţionare a “asiguratului cu risc ridicat” . Întrucât Comisia Europeană consideră că prin actualul mod de funcţionare este îngrădită libertatea de tarifare prin impunerea unei prime calculate şi ofertate de către Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) şi nu de către asigurătorul RCA, propunerea de modificare a legislaţiei are în vedere aliminarea obligaţiei BAAR de ofertare a primei de asigurare în cazul asiguratului cu risc ridicat.

Citeste si: Cum se procedeaza pentru constatarea unei daune auto in cazul existentei unei polite de asigurare Euroins?

De asemenea, se propune abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare ce pot fi incluse de către asigurători în calculul tarifelor de primă, dar şi eliminarea obligaţiei ASF de reglementare a modului de calcul al tarifelor de primă, a criteriilor de risc, a indicilor de încărcare, a coeficienţilor de majorare şi/sau corecţie ori alte instrumente de ajustare a tarifelor de primă, condiţii în care calculul va avea în vedere respectarea principiilor actuariale general acceptate.

Cafy JR

Cafy JR

Cafy JR, prin noul service auto specializat pe Daune / Asigurari, iti pune la dispozitie un service de calitate superioara si garantie pentru manopera si piese.

Lasa un comentariu

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale.

Programare constatare

Call Now ButtonCall center